Mycie ręczne i dezynfekcja natryskowa

Branża mięsna

 

Mycie ręczne odbywa się w sposób mechaniczny najczęściej za pomocą szczotki czy skrobaczki. Tego typu metoda jest powszechna w przypadku czyszczenia linii produkcyjnych. Dzięki temu, usuwane są zabrudzenia, które nie mogły być usunięte stosując inne omawiane technologie. Wadą tego rozwiązania jest nie tylko czas – szacuje się, że człowiek może oczyścić 0,1 – 0,2 m2 powierzchni/minutę. Nie jest również możliwa do zastosowania w zbiornikach zamkniętych. Doskonałym uzupełnieniem tej metody jest dezynfekcja natryskowa.

Do mycia ręcznego i do dezynfekcji natryskowej w branży mięsnej polecamy: Desmir, Desmir Super, Ixomir, Mulomir I.

DESMIR

Koncentrat, płynny neutralny preparat myjący o działaniu odtłuszczającym do mycia ręcznego i pianowego

Sprawdź produkt
Desmir Super

DESMIR SUPER

Neutralny preparat do ręcznego i pianowego mycia

Sprawdź produkt
Ixomir

IXOMIR

Kwaśny preparat dezynfekujący oparty na kwasie nadoctowym i nadtlenku wodoru

Sprawdź produkt
Mulomir I

MULOMIR I

Alkaliczny niepieniący się preparat myjąco-dezynfekujący z aktywnym chlorem

Sprawdź produkt

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Jesteś zainteresowany współpracą? Skontaktuj się z naszym działem handlowym. Nasz dział handlowy sprawnie przeprowadzi Cię przez wybraną ofertę oraz dobierze rozwiązania dopasowane do Twoich potrzeb.