
Proces wędzenia ryb
Wędzenie to sposób konserwacji żywności za pomocą dymu. Wędzić można mięso, ryby, a nawet sery. Kiedyś proces ten wykorzystywało się w celach przetrwania. Nie było urządzeń chłodniczych, w któr...
15 października 2022
Wędzenie to sposób konserwacji żywności za pomocą dymu. Wędzić można mięso, ryby, a nawet sery. Kiedyś proces ten wykorzystywało się w celach przetrwania. Nie było urządzeń chłodniczych, w któr...
15 października 2022
Ptasia grypa to jedno z największych zagrożeń dla przemysłu drobiarskiego – szybko się rozprzestrzenia i wykazuje wysoki poziom śmiertelności. W niektórych przypadkach wirus ptasiej grypy może być r...
24 września 2022
Krytyczne Punkty Kontroli (Critical Control Point, CCP) to procesy, miejsca czy operacje, które muszą być pod szczególną kontrolą. Tylko ich stałe monitorowanie pozwala zminimalizować ryzyko wystąpieni...
8 września 2022
Przeprowadzając walidację, należy uwzględnić czas zabrudzenia, czyli czas, który upływa pomiędzy zakończeniem produkcji a rozpoczęciem czyszczenia....
4 września 2022
Dla trzody chlewnej największym zagrożeniem jest ASF, czyli afrykański pomór świń. Wirus ten jest odporny na różnego rodzaju czynniki zewnętrzne. W zależności od tego, w jakim środowisku się znajdz...
22 sierpnia 2022
Każda hodowla zwierząt niesie za sobą ryzyko wystąpienia chorób zakaźnych. Nie inaczej jest w przypadku drobiu, któremu w szczególności zagraża ptasia grypa. Niestety wykryte ognisko zakażenia tą ch...
19 sierpnia 2022
Zapisz się do naszego newslettera, aby być na bieżąco z nowościami produktowymi, nadchodzącymi wydarzeniami i biuletynami. Nie przegap żadnej ważnej informacji – dołącz do naszej społeczności już dziś!
Klikając przycisk „Zapisz się”, potwierdzasz, że zgadzasz się z naszym Regulaminem