Mycie ręczne i dezynfekcja natryskowa
Branża rybna

Mycie ręczne odbywa się w sposób mechaniczny najczęściej za pomocą szczotki czy skrobaczki. Ten rodzaj metody jest powszechny w przypadku czyszczenia linii produkcyjnych. W efekcie eliminowane są zabrudzenia, których nie udałoby się usunąć przy pomocy innych opisanych technologii. Wadą tego rozwiązania jest nie tylko czas – szacuje się, że człowiek może oczyścić 0,1 – 0,2 m² powierzchni/minutę. Nie nadaje się również do stosowania w zamkniętych zbiornikach. Dezynfekcja natryskowa jest doskonałym uzupełnieniem metody.
Do mycia ręcznego i do dezynfekcji natryskowej w branży rybnej polecamy: Desmir, Desmir Super, Ixomir.
Koncentrat, płynny neutralny preparat myjący o działaniu odtłuszczającym do mycia ręcznego i pianowego
-
Neutralny środek myjący przeznaczony do ręcznego mycia maszyn
-
Efektywnie zmywa tłuszcze, białka, wysoce wydajny
-
Nadaje się do mycia drobnego sprzętu w zakładach przetwórstwa spożywczego
-
Nadaje się do mycia powierzchni ze stali nierdzewnej
-
Czas kontaktu minimum 5 - 20 minut
-
Temperatura 20°C
Zastosowanie
Koncentrat na bazie kwasu fosforowego i azotowego do mycia i odkamieniania systemów pojenia. Do usuwania zanieczyszczeń białkowych i tłuszczowych z zabrudzonych powierzchni. Mycie maszyn, urządzeń produkcyjnych, drobnego sprzętu. Mycie naczyń, powierzchni kuchennych. Mycie ręczne drobnego sprzętu. Mycie powierzchni z tworzyw sztucznych, aluminium i stali nierdzewnej.
Dozowanie
Stężenie 0,5% – 5%
Opakowanie
20 kg
Pliki do pobrania
Neutralny preparat do ręcznego i pianowego mycia
-
Skoncentrowany neutralny środek myjący do mycia maszyn, drobnego sprzętu
-
Do ręcznego mycia naczyń kuchennych, stołowych, szklanych, metalowych, emaliowanych itp.
-
Używany w zakładach przetwórstwa spożywczego oraz w miejscach obrotu żywnością
-
Czas kontaktu 5-30 minut
-
Temperatura 20°C
Zastosowanie
Przeznaczony jest do ręcznego usuwania zanieczyszczeń białkowych i tłuszczowych ze wszystkich maszyn, urządzeń produkcyjnych, drobnego sprzętu produkcyjnego w zakładach przetwórstwa spożywczego po uprzednim usunięciu mechanicznym pozostałości stałych. Wykazuje bardzo dobre właściwości odtłuszczające Preparat mocno skoncentrowany i wydajny.
Dozowanie
Gotowy do użycia
Opakowanie
20 kg, 200 kg
Pliki do pobrania
Kwaśny preparat dezynfekujący oparty na kwasie nadoctowym i nadtlenku wodoru
-
Działa skutecznie w niskim stężeniu i temperaturze
-
Wykazuje działanie bakteriobójcze, grzybobójcze, sporobójcze, drożdżakobójcze oraz biobójczY wobec bakteriofagów
-
Rozkłada się do substancji neutralnych chemicznie ulegając całkowitej biodegradacji
-
Zawartość kwasu nadoctowego 10%
-
Czas kontaktu 5-30 minut
-
Temperatura 5-10°C
Zastosowanie
Kwaśna dezynfekcja powierzchni, urządzeń produkcyjnych. Dezynfekcja instalacji, obiegów zamkniętych CIP Dezynfekcja rurociągów, zbiorników mających kontakt z żywnością. Dezynfekcja urządzeń, powierzchni w obszarze weterynaryjnym Dezynfekcja powierzchni ze stali nierdzewnej, ceramicznych i tworzyw sztucznych.
Dozowanie
Stężenie 0,3%-2%
Opakowanie
20 kg
Pliki do pobrania
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI
Jesteś zainteresowany współpracą? Skontaktuj się z naszym działem handlowym. Nasz dział handlowy sprawnie przeprowadzi Cię przez wybraną ofertę oraz dobierze rozwiązania dopasowane do Twoich potrzeb.