Mycie komór wędzarniczych i smażalników
Branża rybna

Nowoczesne komory wędzarnicze to w pełni zautomatyzowane urządzenia. Niezwykle ważna jest ich odpowiednia higiena, gwarantująca jakość i bezpieczeństwo produktów poddawanych obróbce termicznej. Ważne jest dokładne usunięcie osadów, smółki, tłuszczy i innych pozostałości.
Najbardziej odpowiednimi preparatami są: Veromir, Veromir APG, Foam Plus.
Alkaliczny silnie pieniący się preparat
-
Przeznaczony do usuwania bardzo silnych, często zapieczonych, zanieczyszczeń białkowych i tłuszczowych
-
Do usuwania przypaleń oraz smoły wędzarniczej
-
Do mycia ścian, posadzek zewnętrznych i wewnętrznych
-
Do mycia maszyn produkcyjnych i kontenerów transportowych
-
Szczególnie polecany do czyszczenia komór wędzarniczych za pomocą urządzeń pianotwórczych
-
Czas kontaktu 5-30 minut
-
Temperatura 20 - 80°C
Zastosowanie
Przeznaczony jest do likwidowania trudnych do usunięcia zanieczyszczeń białkowych i tłuszczowych w komorach wędzarniczych, urządzeniach do smażenia pieczenia i gotowania żywności po uprzednim usunięciu mechanicznym pozostałości stałych. VEROMIR jest szczególnie polecany do czyszczenia komór wędzarniczych za pomocą urządzeń pianotwórczych.
Dozowanie
Stężenie 1% – 5%
Opakowanie
25 kg, 250 kg, 1150 kg
Pliki do pobrania
Alkaliczny silnie pieniący się preparat
-
Przeznaczony do usuwania bardzo silnych, często zapieczonych, zanieczyszczeń białkowych i tłuszczowych przypaleń
-
Do usuwania przypaleń oraz smoły wędzarniczej w zakładach przemysłu rolno-spożywczego
-
Do mycia ścian, posadzek zewnętrznych i wewnętrznych, części maszyn produkcyjnych i kontenerów transportowych
-
Czas kontaktu 5-30 minut
-
Temperatura 20 - 85°C
Zastosowanie
Przeznaczony jest do likwidowania trudnych do usunięcia zanieczyszczeń białkowych i tłuszczowych w komorach wędzarniczych, urządzeniach do smażenia pieczenia i gotowania żywności po uprzednim usunięciu mechanicznym pozostałości stałych. VEROMIR APG jest szczególnie polecany do czyszczenia komór wędzarniczych za pomocą urządzeń pianotwórczych
Alkaliczny silnie pieniący się preparat
-
Do usuwania bardzo silnych, często zapieczonych, zanieczyszczeń białkowych i tłuszczowych
-
Stosowany do przypaleń oraz smoły wędzarniczej w zakładach przemysłu rolno-spożywczego
-
Do mycia części maszyn produkcyjnych i kontenerów transportowych
-
Czas kontaktu 5-30 minut
-
Temperatura 20 - 85°C
Zastosowanie
Przeznaczony jest do likwidowania trudnych do usunięcia zanieczyszczeń białkowych i tłuszczowych w komorach wędzarniczych, urządzeniach do smażenia pieczenia i gotowania żywności po uprzednim usunięciu mechanicznym pozostałości stałych. FOAM PLUS jest szczególnie polecany do czyszczenia komór wędzarniczych za pomocą urządzeń pianotwórczych. FOAM PLUS nadaje się do mycia powierzchni ze stali nierdzewnej, z tworzyw sztucznych, materiałów ceramicznych. Nie stosować do powierzchni z aluminium, ocynkowanych lub galwanizowanych.
Skoncentrowany preparat myjący do likwidacji osadów wędzarniczych i przypaleń
-
Do przygotowania roztworów myjących, silnie alkalicznych, lekko pieniących
-
Przeznaczony do usuwania bardzo silnych, często zapieczonych, zanieczyszczeń białkowych i tłuszczowych przypaleń oraz smoły wędzarniczej
-
Do mycia ścian, posadzek zewnętrznych i wewnętrznych, części maszyn produkcyjnych i kontenerów transportowych
-
Czas kontaktu 5-30 minut
-
Temperatura 20 - 80°C
Zastosowanie
Przeznaczony jest do likwidowania trudnych do usunięcia zanieczyszczeń białkowych i tłuszczowych w komorach wędzarniczych, urządzeniach do smażenia pieczenia i gotowania żywności po uprzednim usunięciu mechanicznym pozostałości stałych. VEROMIR I jest szczególnie polecany do czyszczenia komór wędzarniczych metodą inżektorową.
Dozowanie
Stężenie od 1% – 5%
Opakowanie
25 kg, 250 kg, 1150 kg
Pliki do pobrania
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI
Jesteś zainteresowany współpracą? Skontaktuj się z naszym działem handlowym. Nasz dział handlowy sprawnie przeprowadzi Cię przez wybraną ofertę oraz dobierze rozwiązania dopasowane do Twoich potrzeb.