Mycie ręczne i dezynfekcja natryskowa
Branża mięsna

Mycie ręczne odbywa się w sposób mechaniczny najczęściej za pomocą szczotki czy skrobaczki. Tego typu metoda jest powszechna w przypadku czyszczenia linii produkcyjnych. Dzięki temu, usuwane są zabrudzenia, które nie mogły być usunięte stosując inne omawiane technologie. Wadą tego rozwiązania jest nie tylko czas – szacuje się, że człowiek może oczyścić 0,1 – 0,2 m2 powierzchni/minutę. Nie jest również możliwa do zastosowania w zbiornikach zamkniętych. Doskonałym uzupełnieniem tej metody jest dezynfekcja natryskowa.
Do mycia ręcznego i do dezynfekcji natryskowej w branży mięsnej polecamy: Desmir, Desmir Super, Ixomir, Mulomir I.
Koncentrat, płynny neutralny preparat myjący o działaniu odtłuszczającym do mycia ręcznego i pianowego
-
Neutralny środek myjący przeznaczony do ręcznego mycia maszyn
-
Efektywnie zmywa tłuszcze, białka, wysoce wydajny
-
Nadaje się do mycia drobnego sprzętu w zakładach przetwórstwa spożywczego
-
Nadaje się do mycia powierzchni ze stali nierdzewnej
-
Czas kontaktu minimum 5 - 20 minut
-
Temperatura 20°C
Zastosowanie
Koncentrat na bazie kwasu fosforowego i azotowego do mycia i odkamieniania systemów pojenia. Do usuwania zanieczyszczeń białkowych i tłuszczowych z zabrudzonych powierzchni. Mycie maszyn, urządzeń produkcyjnych, drobnego sprzętu. Mycie naczyń, powierzchni kuchennych. Mycie ręczne drobnego sprzętu. Mycie powierzchni z tworzyw sztucznych, aluminium i stali nierdzewnej.
Neutralny preparat do ręcznego i pianowego mycia
-
Skoncentrowany neutralny środek myjący do mycia maszyn, drobnego sprzętu
-
Do ręcznego mycia naczyń kuchennych, stołowych, szklanych, metalowych, emaliowanych itp.
-
Używany w zakładach przetwórstwa spożywczego oraz w miejscach obrotu żywnością
-
Czas kontaktu 5-30 minut
-
Temperatura 20°C
Zastosowanie
Przeznaczony jest do ręcznego usuwania zanieczyszczeń białkowych i tłuszczowych ze wszystkich maszyn, urządzeń produkcyjnych, drobnego sprzętu produkcyjnego w zakładach przetwórstwa spożywczego po uprzednim usunięciu mechanicznym pozostałości stałych. Wykazuje bardzo dobre właściwości odtłuszczające Preparat mocno skoncentrowany, wydajny.
Kwaśny preparat dezynfekujący oparty na kwasie nadoctowym i nadtlenku wodoru
-
Działa skutecznie w niskim stężeniu i temperaturze
-
Wykazuje działanie bakteriobójcze, grzybobójcze, sporobójcze, drożdżakobójcze oraz biobójczy wobec bakteriofagów
-
Rozkłada się do substancji neutralnych chemicznie ulegając całkowitej biodegradacji
-
Zawartość kwasu nadoctowego 10%
-
Czas kontaktu 5-30 minut
-
Temperatura 5-60°C
Zastosowanie
Kwaśna dezynfekcja powierzchni, urządzeń produkcyjnych. Dezynfekcja instalacji, obiegów zamkniętych CIP Dezynfekcja rurociągów, zbiorników mających kontakt z żywnością. Dezynfekcja urządzeń, powierzchni w obszarze weterynaryjnym Dezynfekcja powierzchni ze stali nierdzewnej, ceramicznych i tworzyw sztucznych.
Alkaliczny niepieniący się preparat myjąco-dezynfekujący
-
Rozpuszcza i dysperguje silne zabrudzenia białkowo-tłuszczowe
-
Działa bakteriobójczo i grzybobójczo
-
Nadaje się do dozowania automatycznego oraz do mycia ręcznego
-
Skuteczny w przypadku twardej i miękkiej wody
-
Czas kontaktu 5-30 minut
-
Temperatura 20-60°C
Zastosowanie
Przeznaczony jest do usuwania zanieczyszczeń białkowych i tłuszczowych w cysternach, autocysternach, obiegach zamkniętych – mycie typu CIP, myjkach pojemników w zakładach przetwórstwa spożywczego po uprzednim usunięciu mechanicznym pozostałości stałych. Jest środkiem nie pianowym, dobrze usuwającym pozostałości po transporcie i przechowywaniu produktów białkowych i tłuszczowych w myciu mechanicznym takim jak np. myjki pojemników.
Dozowanie
Stężenie 0,5% – 2%
Opakowanie
23 kg, 230 kg, 1150 kg
Pliki do pobrania
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI
Jesteś zainteresowany współpracą? Skontaktuj się z naszym działem handlowym. Nasz dział handlowy sprawnie przeprowadzi Cię przez wybraną ofertę oraz dobierze rozwiązania dopasowane do Twoich potrzeb.